Educatie

Als archeologische/historische vereniging willen wij graag ons enthousiasme en onze kennis overdragen op anderen. De geschiedenis van Goeree-Overflakkee en haar bodemschatten verdient het om verteld te worden. Om die reden behoort erfgoededucatie tot de kerntaken van onze vereniging. Door het aanbieden van cursussen, het organiseren van diverse educatieve activiteiten en het ontwikkelen van materialen voor het onderwijs geven wij hieraan gestalte.

Romeinen (lezing)

Rond de tweede eeuw was er op Goeree een bloeiende Romeinse nederzetting. In de grond net buiten Goedereede en ook bij Ouddorp zijn spectaculaire vondsten gedaan. Zo werden wapens en munten gevonden en ook legden archeologen, daarbij geholpen door onze vereniging, resten bloot van een echte Romeinse haven met pakhuizen en inhoud.

Archeologie in de klas

In haar ruim vijftigjarig bestaan heeft De Motte al veel opgravingen gedaan. De bodem onder onze voeten bevat schatten die iets vertellen over het verleden van het eiland. Leden van onze archeologische werkgroep kunnen veel vertellen en laten zien. Wat vertellen scherven, potten en botten over de geschiedenis? Haal archeologie in de klas en nodig één van onze leden uit voor een thema les over archeologie! Soms is het ook mogelijk om een kijkje te nemen bij het veldwerk.

Voor meer informatie over lezingen door leden van De Motte kunt u contact opnemen met de secretaris of via het contactformulier. Indien er een cursus is aangekondigd kunt u zich via onderstaande knop aanmelden voor de cursus. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie met verdere informatie over de cursus.