Inloggen

Napoleon, de Franse tijd en Goeree-Overflakkee

Kanongebulder, briesende paarden en marcherende soldaten. De spanning giert de duizenden soldaten door het lijf. Een iconische slag staat op het punt van aanbreken. De uitkomst staat echter al vast. We schrijven 18 juni 2015. In een glooiend Belgisch landschap spelen 5.000 vrijwilligers de Slag bij Waterloo na voor 120.000 toeschouwers, onder wie koning Willem-Alexander. Zijn voorvader de latere Willem II speelde destijds een rol als legeraanvoerder. De Slag bij Waterloo, misschien wel de beroemdste veldslag uit de geschiedenis, is het laatste wapenfeit van de Franse keizer Napoleon. Hier werd de kleine korporaal definitief verslagen door een geallieerde coalitie.

<

Napoleon bewonderd en verguisd. Wrede dictator of de man die van Frankrijkeen modern land maakte? Bijna tweehonderd jaar na zijn dood houdt hij de gemoederen nog altijd bezig. In 2014 werd zijn steek nog voor 1,9 miljoen euro geveild. Zijn mysterieuze dood op het verre Sint-Helena is voer voor complotdenkers en historici. Kortom de man is nog lang niet vergeten.

In drie avonden wil ik u meer vertellen over Napoleon en zijn tijd. Hierbij zal ik in het bijzonder aandacht besteden aan:

- De omstandigheden waaronder en waardoor Napoleon aan de macht heeft kunnen komen.
- Napoleons verovering van en invloed op Europa en in het bijzonder Goeree-Overflakkee.
- De nederlaag bij Waterloo.

Data: 3 lessen op woensdag 18 januari tot en met 1 februari 2017.

Tijd: 19.30 - 21.00 uur.

Plaats: ‘Achter de Sjoel’, Gedempt Kanaal 21, 3241 DB Middelharnis (achter het Zandpad).

Kosten: € 37,50,- voor leden; voor niet leden € 45,-.

Inlichtingen: Arjen Diepenhorst, tel. 0187-848214, stuur een mail om u aan te melden.
Meld u hieronder aan voor deze cursus!


Naam:*
Extra persoon 1:
Extra persoon 2:
Extra persoon 3:
E-mail:*
Vul getoonde tekens in: