Inloggen

Oud schrift

Om zelfstandig historisch onderzoek te kunnen doen, moet men de weg weten in archieven en oude handschriften kunnen ontcijferen. Om deze kennis onder haar leden te verbreiden, organiseert De Motte ieder jaar een cursus Oud schrift.

Omschrijving
Jan Both, bestuurslid en streekarchivaris, zal voor De Motte in het streekarchief in Middelharnis een cursus verzorgen over het doen van archiefonderzoek en het schrijven van historie. Hierbij zal de nadruk juist niet liggen op genealogisch onderzoek, maar op wat er nog meer in archieven en andere bronnen is te vinden. Aan de hand van voorbeelden, die eventueel door cursisten worden aangedragen, zal duidelijk worden gemaakt welke informatie waar in de archieven is te vinden.

Op praktische wijze zullen onderzoeksvragen worden behandeld. Handige tips krijgt u om zelf op onderzoek te gaan. Ook wordt in enkele lessen aandacht besteed aan het oud-schrift, voor sommigen een barrière om verder te zoeken. Veel aandacht zal er zijn voor de streekhistorie en hoe u daar eventueel een bijdrage aan kunt leveren.

Tijden en kosten
De cursus bestaat uit acht woensdagavonden (van 19.30 - 21.30 uur). De totale kosten bedragen € 75,- voor leden en € 90,- voor niet-leden.

Deze cursus wordt momenteel niet aangeboden.