Agenda

zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter

Werkgroep Archeologie De Motte bezoekt Museum Boijmans

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam heeft een prachtige afdeling oud aardewerk die erg geschikt is voor studiedoeleinden. Ter afsluiting van de vervolgcursus aardewerkdeterminatie van De Motte brachten de cursisten van Rias Olivier een studiebezoek aan Museum Boijmans. Allerlei soorten voorwerpen die tijdens de cursusavonden door hun handen zijn gegaan, zagen ze terug in het museum. Systematisch opgesteld en van duidelijke informatie voorzien, zorgde het aardewerk van Museum Boijmans voor herkenning en inspiratie.

Werkgroep Archeologie
Het groepje cursisten is in de laatste ledenvergadering van De Motte vanwege de goede cursusresultaten opgeschaald tot werkgroep archeologie van de vereniging. De werkgroep bestaat uit acht personen. Elk met een eigen specialisme of voorkeur, waardoor er een diversiteit aan kennis bij de groep aanwezig is.

De activiteiten van de werkgroep bestaan hoofdzakelijk uit het verder uitwerken van de bestaande opgravingsresultaten van De Motte. Het gaat daarbij om een groot aantal bodemonderzoeken waarvan de resultaten gedetermineerd en gedocumenteerd moeten worden. Als de opgravingsresultaten volledig in kaart gebracht zijn, worden de vondsten overgedragen aan het Provinciaal Bodemdepot in Alphen aan den Rijn. Dat is volgens de recente voorschriften de plaats waar de bodemvondsten van Goeree-Overflakkee terecht moeten komen. Het belang van die bodemvondsten staat de werkgroep archeologie van De Motte extra duidelijk voor ogen door het bezoek aan de aardewerkafdeling van Museum Boijmans.