Agenda

zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter

Benefietavond dialectverhalen een groot succes

De benefietavond door de cursisten van de cursus verhalen vertellen, die Pau Heerschap voor Historische Vereniging ‘De Motte’ tweemaal verzorgde, is op vrijdag 11 mei j.l. een groot succes geworden. Zo’n honderd mensen hadden gehoor gegeven aan de oproep om de avond in de ‘Dorpstienden’ bij te wonen.

Het werd een heel afwisselende avond. Er waren niet alleen dertien verhalenvertellers, maar ook trad Agnita Hoek, die samen met Thomas op piano, vier prachtige Engelse songs ten gehore bracht. ‘Meester’ Heerschap praatte de programmaonderdelen met korte anekdotes in Ouddorps dialect aan elkaar. Zo werd het een heel bonte avond.

Zo bleek maar weer eens dat de verhalen eigenlijk op straat liggen. Ze dienen dan niet alleen opgeschreven, maar vooral voorgedragen te worden. En dat kunnen ze, de nieuwe verhalenvertellers, ieder op zijn of haar eigen wijze, in het eigen dialect, met gevoelige en humoristische verhalen en gedichten. Omdat de vertellers van verschillende plaatsen van Goeree-Overflakkee afkomstig waren, werd het heel afwisselend. Ook de verschillen tussen oud en jong kwamen tot uiting.

In de pauze was er een verloting, georganiseerd door Jan van Huuksloot. Er waren diverse mooie prijzen, beschikbaar gesteld door een groot aantal Ouddorpse ondernemers. Bovendien was de zaal gratis ter beschikking gesteld. Iedereen buitengewoon bedankt! Want de opbrengst mocht er zijn. Mede dankzij de verloting, een prachtige bedrag van € 810,10!

Het goede doel waarvoor deze avond op touw gezet werd, was het Alpe d’Huzes Team Flakkee. Donderdag 7 juni 2012 hopen deze jongens op 1 dag 6 keer de Alpe d’Huez te beklimmen. Hiermee willen zij zoveel mogelijk geld inzamelen met maar één doel voor ogen: het opzetten van revalidatieprojecten en conditieverbetering door sportieve activiteiten van kankerpatiënten en het mogelijk maken van onderzoeken om deze vreselijke ziekte te bestrijden. Tot slot van de avond sprak John Roos, een lid van het team, een dankwoord. Alles bij elkaar was het een prachtige avond, waar nog met genoegen over nagepraat wordt.
Zeker voor herhaling vatbaar voor weer een goed doel.