Agenda

zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter

Feestelijke opening vernieuwde tentoonstelling Romeins Goedereede

Trots sprak de voorzitter van het Streekmuseum, Rinus van Dam, de aanwezigen toe over het nieuwe uiterlijk van de tentoonstelling. De vondsten staan al sinds 1960 in deze vitrine. Met het nieuwe uiterlijk zijn ze voor het eerst thematisch gerangschikt, is er een lopend verhaal toegevoegd en is een grote schildering van de Goedereese kade uit de Romeinse tijd door Mikko Kriek te zien.

Wethouder Frans Tollenaar is zeer te spreken over de tentoonstelling en het onderzoek dat naar de Romeinse nederzetting aan de Oude Oostdijk is gedaan. Hij zag vooral de overeenkomsten met de Romeinse havenplaats en de rol die Goedereede later als haven had. De afronding van dit project betekent ook het begin van iets nieuws: het verhaal van Romeins Goeree kan vanaf nu verteld worden aan omwonenden, recreanten en scholieren.

Bovendien kondigde Tom Hazenberg aan de aanwezigen de oprichting van The Centre for Roman Water Frontiers aan. Het CRWF beoogt internationaal onderzoek naar de Nedergermaanse limes en het Noordzeebekken te combineren met verbeelding en toerisme. Wethouder Tollenaar kon dit initiatief waarderen en zegde zijn medewerking toe.

De openingsfestiviteiten waren nauwelijks afgelopen toen twee kinderen met hun moeder het museum binnenkwamen. Zodra ze hoorden over de nieuwe expositie gingen ze direct op zoek naar het verhaal van Romeins Goedereede!

Bron: www.hazenbergarcheologie.nl