Agenda

zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter

Kom naar de Avond van de Geschiedenis met Hans Goedkoop

Op woensdagavond 14 oktober 2015 organiseert De Motte in samenwerking met het Streekarchief, de Bibliotheek en het Streekmuseum opnieuw de Avond van de Geschiedenis. Dit jaar met een bijzondere gast: Hans Goedkoop, presentator van o.a. Andere Tijden.

De avond maakt onderdeel uit van de landelijke Maand van de Geschiedenis. De gehele maand oktober staat in het teken van het verleden en heeft dit jaar als thema ‘Tussen droom en daad’. Op Goeree-Overflakkee geeft eerder genoemd samenwerkingsverband hieraan invulling in de vorm van diverse activiteiten.

Exposities
In de bibliotheek van Middelharnis is van 1 tot 31 oktober een kleine expositie te zien waarin aandacht is voor plannen die ooit werden bedacht, maar om uiteenlopende redenen niet werden uitgevoerd. Te denken valt aan plannen voor een brug, grootstedelijke ontwikkelingen of een vliegveld op het eiland. Gelijktijdig is in het Streekmuseum in Sommelsdijk een tentoonstelling over Dromers op Goeree-Overflakkee. Daarin staan eilanders centraal die een droom hadden en deze ook hebben kunnen realiseren.

Hans Goedkoop
Hoogtepunt van de maand vormt de Avond van de Geschiedenis in het Rondeel, Dwarsweg 40 in Middelharnis. Op deze avond zal de bekende presentator Hans Goedkoop een lezing geven over het thema. Ook zal de expositie over nooit voltooide plannen te zien zijn. Een avond, kortom, die u als geschiedenisliefhebber niet mag missen! \

Om de onkosten van de avond te kunnen betalen zullen toegangskaarten EUR 5,- kosten. Deze zijn te reserveren via www.leerenbeleef.nl of aan de balie van de bibliotheek in Middelharnis. Meer activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis (op het eiland en aan de overkant) zijn te vinden op www.demotte.nl/mvdgs en op www.maandvandegeschiedenis.nl.

Bestel nu kaarten!