Twitter

Retro tentoonstelling 'Toen was Geluk heel gewoon'

Categorie
Expositie
Datum
30 September 2017 - 28 October 2017
Locatie
Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Kerkstraat 2-12 Sommelsdijk

'Toen was Geluk heel gewoon' is de titel van de retro tentoonstelling in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. De tentoonstelling wordt georganiseerd door De Motte, Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Streekarchief Goeree-Overflakkee en Streekmuseum Goeree-Overflakkee. De speciale samenwerkingspartner van dit jaar is Breicafé 'Steekje Los'.

Door het gehele museum zijn retro voorwerpen te bekijken. Van gewone gebruiksvoorwerpen tot zeer bijzonder materiaal. Speciale aandacht krijgen de voorwerpen van de jaren '50, '60 en '70. Ook zal dit ondersteund worden met beeldmateriaal.

Trouwfoto’s mogen niet ontbreken bij het thema 'Geluk'. Het Streekmuseum laat de oude foto’s digitaal zien op de recent aangeschafte belevenistafel. Misschien komt u nog wel oude bekenden tegen bij de trouwfoto’s.

De leden van breicafé 'Steekje los' verzorgen een verkooptentoonstelling van retro pannenlappen. Een gebreide en gehaakte pannenlappencollectie is in oktober te bewonderen in het Streekmuseum. De patronen die gebruikt zijn stammen uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Met de aanschaf van een set pannenlappen steunt u het Streekmuseum en het Breicafé. En…. Misschien wordt u ook wel weer geïnspireerd om de brei- en haaknaalden uit de kast te pakken!

Praktische informatie

Datum: zaterdag 30 september t/m zaterdag 28 oktober.

Aanvang: openingstijden van het Streekmuseum op

www.streekmuseum.nl

Locatie: Streekmuseum Goeree-Overflakkee, Kerkstraat 2-12 Sommelsdijk

Toegang: Volwassenen €5,00 / Kinderen €2,50